Smukt og skinnende trægulv med en professionel gulvafslibning

Skal dit gamle trægulv tage sig ekstra og særligt godt ud – for eksempel i forbindelse med et forestående salg af boligen? Så er det sjældent tilstrækkeligt med en overfladisk gulv vask. Er dit trægulv blevet så slidt, at det har fået en ujævn og uensartet overflade, præget af pletter, ridser og splinter, er det ikke nok at vaske det – gulvet vil måske nok blive rent, men ikke pænt. Her skal der skrappere midler i brug.

Hvordan ved jeg om mit trægulv trænger til en gulvafslibning?

Måske har du ikke lagt mærke til det – men dit førhen så smukke og lyse trægulve er sandsynligvis med tiden blevet gulligt og gråligt i overfladen. Du vil kunne se det, der hvor gulvet slides allermest, og der hvor lysindfaldet fra glaspartier – for eksempel vinduer, terrasse- eller altan døre – er kraftigt. Her vil gulvet bære præg af slitagen i form af dels grimme, matte slidspor, der hvor støv og skidt er trampet ned i træværkets fibre, og dels falmede plamager fra solens skarpe uv stråler.

Solfalmingens effekt på et sæbe behandlet trægulv er nem at få øje på – og endnu mere tydelig, hvis du fjerner møbler ikke tæpper. Den grimme, gulnede tone vil stå i skærende kontrast til den smukke, hvide overflade, som endnu vil være intakt, der hvor gulvet har været skærmet over for sollyset. Du vil muligvis også kunne iagttage, at gulvet har fået en øget tendens til at danne splinter. Dette skyldes, at træværkets overflade er tørret ud, hvilket også medfører, at det nemmere opsuger spildte væsker. Disse vil danne skæmmende pletter og skjolder, som heller ikke kan skures bort. Og så er det på tide med en gulvafslibning.

Få tilbud på gulvafslibning online

Du kan altid få et gratis og uforpligtende tilbud på en professionel gulvafslibning hos Gulvkanonen.dk