Når en skorstensfejer laver sit arbejde hos dig

Det er med regelmæssighed, at en skorstensfejer kommer rundt i landet, og der er ingen smalle steder, små kroge i lander eller såkaldte Udkantsdanmark-positioner, som ikke bliver set efter i sømmene af en erfaren skorstensfejer, hvor man da også kan finde sig en skorstensfejer i Hirtshals, der tjekker grundigt efter, af alle steder.

Og resten af landet!

Men hvordan foregår det så, når sådan en skorstensfejer kommer ud at kigge?

En husejer vil nok tænke, at den slags ved de fleste, men mange mennesker bor også i lejligheder, hvor der ikke er kaminen eller adgang til skorsten, hvorfor der bare bliver tjekket gennemgående efter fra kælder til kvist uden, at man skal ind i nogle lejligheder og kigge.

Der findes også flere andre boligforhold, hvor man kan opholde sig og bo, hvor man aldrig kommer i direkte kontakt med en skorstensfejer, fordi vedkommende klarer tjansen med viceværten, eller viceværten netop er udlært til at klare det selv.

Så derfor kan det måske være meget rart for disse beboere at kende til denne procedure både for at vide, hvordan det foregår på stedet, men også for at finde ud af, hvordan det kommer til at foregå, hvis man flytter hen et sted, hvor man selv skal tage sig af ens egen skorsten.

Som hovedregel lægger skorstensfejeren en seddel om, hvilken dato vedkommende regner med at kigge forbi, hvorfor det kan være smart at være hjemme på det tidspunkt, men hvis det bare er til rutinekontrol, så skal der bare være mulighed for adgang til skorstenen.

Og du kan ikke tage fejl af denne besked, som ofte ligger i form af en seddel i postkassen, hvor der er et telefonnummer på, man kan ringe til, hvis man tror, det er et falsum.

Skal man have tjekket noget specifikt efter, så kan man bede skorstensfejeren om at komme ud til en.