Maler i Roskilde: Derfor kan du godt vælge de mørke farver

Har du også hørt rygtet, at du ikke skal male væggene i dit hjem med mørke farver? Der kan være noget om det, men der er også mange situationer, hvis du ikke skal lade dig skræmme over de mørke nuancer – det forklarer en maler i Roskilde.

“Det er almindelig kendt, at mørke farver suge lyset ud af boligen, og det er ikke helt usandt. Det man skal huske er bare, at det ikke altid behøver at være dårligt. Vil du skabe en hyggelig og luksuriøs stemning i dit soveværelse, kan du eksempelvis overveje at male det i en dybrød farve, mørkelilla eller måske en mørk blå tone, hvis der også skal være lidt for den maskuline del af husstanden.”

Støtter du op om farvevalget med mørke gardiner, puder, tæpper og andet nips i indretning, kan du skal en fantastisk stemning med mørke farver. Men ja, du skal naturligvis være klar over, at det tager en del af lyset.

Hvid giver genskin

Men hvorfor er det helt præcis, at de mørke farver suger lyset til sig? Det skyldes i virkeligheden, at de mørke toner ikke sender lyset tilbage og ud i rummet. Tværtimod absorberer de lyset, og dermed får du ikke den maksimale udnyttelse af dagslyset.

Med hvide vægge vil du opleve det modsatte, og jo højere glans du vælger, jo mere genskin vil du få. Derfor er det alt andet lige stadigvæk en god idé at holde sig til de lyse farver, hvis du bor forholdsvis småt, eller hvis du ikke har mange og store vinduer, hvor der kommer masser af dagslys ind.

Er du usikker på farvevalget i din bolig, kan du med fordel søge rådgivning hos dit lokale malerfirma, og alternativt kan du overveje, om du har brug for at få besøg af en indretningskonsulent, der kan guide dig på rette vej.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *