Kom ud af misbrug og afhængighed med en effektiv alkoholafvænning

Alkoholisme er andet og mere end blot en grim vane, som indebærer et urimeligt stort indtag af de våde varer. En alkoholiker er faktisk i medicinsk forstand syg, på samme måde som andre misbrugere. Når et forbrug af alkohol når et omfang, hvor hverken kroppen eller psyken kan følge med længere, er der tale om et decideret afhængigheds betinget misbrug.

Kroppen reagerer anderledes på alkohol hos en alkoholiker, end kroppen hos en rask person ville reagere. En alkoholiker vil typisk have udviklet det, man kalder tolerance over for alkoholen. Dette betyder ikke, at kroppen tåler de store mængder alkohol bedre – alle de vitale organer, inklusive hjernen, vil gradvist blive nedbrudt af det organiske opløsningsmiddel – men den eftertragtede rus vil blive mere og mere vanskelig for alkoholikeren at opnå, hvorfor de stigende mængder af alkohol er nødvendige.

Få professionel hjælp til alkoholafvænning

Når misbruget når dette stadie, skal der professionel hjælp til at komme ud af alkohol afhængigheden. At forsøge sig med afgiftning og afrusning på egen hånd kan faktisk være skadeligt på grænsen til det fatale. Det er derfor meget vigtigt, at du som pårørende tager kontakt til et misbrugscenter, hvis du ønsker hjælp til alkoholafvænning på vegne af din kæreste, din ven eller dit familiemedlem.

Hos Behandlingscenter Søby Park kan du få gode råd og vejledning til, hvorledes du motiverer din alkoholiserede pårørende til at gå i behandling. Og efterfølgende kan du få tilbud om tilrettelæggelse af et effektivt behandlings forløb, i hvilket den misbrugsramte kan modtage behandling og terapi i trygge omgivelser – langt væk fra den nærmeste øl, drink eller sjus.

Behandlingscenter Søby Park anvender den kendte og velansete behandlings metode Minnesota kuren som afsæt for terapien. Minnesota modellen er et internationalt anerkendt system, som inkorporerer hele den misbrugsramtes livsverden, og derfor har en meget høj succesrate. Du kan læse mere om alkoholafvænning på behandlingscentersoebypark.dk