Hvad stål dog ikke kan bøjes til!

Stål er kendt for at være stærkt!

Længe havde man en opfattelse af, at det var det stærkeste materiale, som mennesket havde udarbejdet, og det var da givetvis i en periode også, men det smarte ved stål er også, at man under de rette omstændigheder kan bøje stål, så man kan omforme det i mange former og faconer.

Dette kræver selvfølgelig, at man kan få stål varmet op under de rette temperaturer, men det kan heldigvis lade sig gøre på stålvalseværket med videre, men det er noget bestemt maskineri med videre, der skal lave den slags, så det er ikke lige, man lige laver derhjemme selv.

Man kan for eksempel have noget nyt stål eller nogle gamle stålrester, som man opvarmer under virkelig høje temperaturer, så det bliver rødglødende.

Så kan man for det første rense det for rester i stålet, der har gjort det urent og måske ikke så sammenholdt længere.

Dernæst er det så muligt at bøje det til mange forskellige typer af omfang, og det kræver faktisk mest af alt øvelse, for at man bliver virkelig god til at arbejde med stål.

Dette kan være alt fra, at man anretter nogle dele, der skal bruges til en samlet stålkonstruktion af de helt store, hvor man arbejder med de grove anretninger.

Men det kan også være helt ned til, at man laver en balkon i stål, hvor man så opfordrer sig selv eller følger kundens ønsker med at lave nogle ornamenteringer dertil, der virkelig kræver tæft og snilde for at kunne ende med det rette resultat.

Man skal jo ikke lave stålet for tyndt, men hvis man arbejder med noget stål, som er alt for tyndt, så ender man bare med, at det kan gå i stykker.

For godt nok er stål holdbart, når det er blevet stift igen, men alt har jo en grænse.