Har du styr på, hvilket vaskemiddel du skal bruge?

Det er ret frygteligt, at så mange af os har svært ved at huske at studere vaskeanvisningerne på mange stykker af tøj, før vi vasker det, men endnu værre er det næsten, at vi ikke tjekker efter, om vi bruger det rette vaskemiddel.

For man kan sige, at man godt kan få vasket ens tøj i vaskemaskinen uden at tjekke anvisningerne, selvom resultatet kan blive derefter, men bruger man ikke vaskemiddel, så bliver tøjet bare vådt.

Mange af os sveder i tøjet længe ad gangen, får pletter på det med videre, som kræver, at man får vasket det med vaskemiddel – også selvom man måske vasker tøjet i hånden.

Skyllemiddel er også en god idé, men vaskemidlet er mindst lige så godt.

Det er også lidt forståeligt at sætte sig ind i den tankegang, at man ikke orker at sortere tøjet og huske, hvad der må komme i tørretumbleren, hvad der skal stryges med videre, specielt hvis man har en travl hverdag med børn.

Men man gør sig selv en stor tjeneste ved bare den mindste indsats, så du både får renset tøjet korrekt, undgår, at det krymper for meget, og du ikke ødelægger det ved ikke at følge de rette vaskeanvisninger.

Men selv travle mennesker bør have tid til i det mindste at sortere tøjet efter farver, hvid og sort, for det er ofte i disse kategorier, at man vælger godt vaskemiddel efter.

Dog bør man også nu om dage gå efter at vælge skånsomme vaskemidler, der ikke forurener, da vi lever i en tid, hvor der er meget fokus på miljøet.

Det koster ikke så meget tid at gøre den lille indsats med opdeling af vasketøjet og vælge vaskemiddel med omhu, og du vil takke dig selv for det i længden, da det vil gøre, at dit tøj er rent og brugbart længe.

Bliv klogere på en verden af vaskemidler på https://texcare.dk/